Rakan-rakan

Tuesday, December 14, 2010

Coke lagi....hehe

Ni ada lagi fakta-fakta menarik pasal coke ni....
Jupe artikel ni kat blog sang perantau ni..
Antara yang menarik...

1) Yang buat coke ni orang yahudi..... Diorang sindri tak minum coke sebab dalam coke ada bahan kimia yang boleh sebabkan mandul...

2) Kalo tulang korang t'jatuh dalam air coke tu, pastu rendam 2 ari, confirm tulang tu hancur, rapuh.... (Ada eksperimen letak gigi dalam coke, tggal semalaman...esoknya gigi tu makin mengecil) Perasan tak kalo minum air coke je, gigi rasa lain macam.

3) Pencuci tandas... (penah kluar kat post sebelum ni)

4) Maksud Coke sebenarnya adalah cocaine. Coke dicipta untuk menghilangkan rasa letih untuk para pekerja buruh. Antara isi kandunganya adalah ekstrak dari dain coca (cocaine) dan kacang cola. So jadi la CocaCola.

5) Boleh dijadikan racun serangga.

6) Yang ni khabar angin je, tak tau betul ke idak. Ada seorang pernah makan roti canai 10 bijik dan on the spot terus minum coke, kesannya perutnya pecah disebabkan tekanan gas yang terlampau tinggi. Selain itu, kesan bahan kimia yang amat berbahaya boleh member effect kepada organ dalaman sekiranya diminum terus-menerus. Take into consideration!!

Credit to coretanperantau

1 comment:

  1. rupenya memang teruk lah coke nie..

    ReplyDelete