Rakan-rakan

Monday, January 27, 2014

VitaKing - Produk Bioteknologi Terkini

Keistimewaan VitaKing
  • Makanan berkhasiat serba semulajadi, tiada kesan sampingan.
  • Formula yang unik : termasuk kolagen terhidrolisis yang boleh diserapkan secara langsung dan pantas ke dalam badan manusia. Lemon verbena yang mempunyai ciri antiradang dan antioksidan. Ribos, Gula Articok, Oligosakarida, Kalsium dan lain-lain yang setiap satunya sangat bermanfaat kepada kesihatan.
Antara Fungsi VitaKing
Memelihara Kesihatan Sendi 
  • Kolagen tersebar secara meluas di dalam tulang, otot, ligamen dan tisu penghubung yang lain. Apabila tulang, rawan artikular haus dan merosot serta meradang, Vitaking dapat mengisi semula glikoprotein dan kondrosit di dalam rawan, melindungi sendi dan membantu penjanaan semula tisu.
Mengekalkan Kecerahan Kulit
  • 75% daripada lapisan dermal kulit terdiri daripada kolagen. Ia membentuk satu jaringan elastik yang halus di dalam kulit seperti rangka yang menyokong kulit malah dapat mengunci air dengan kemas. Vitaking dapat membaiki sel kulit yang cedera, menambahkan daya pengekalan air, berfungsi menyuburkan, melembapkan dan menegangkan kulit serta mencegah kedutan. 
 Menguatkan dan Menyihatkan Tulang
  • 70%-80% daripada komponen organik tulang adalah kolagen. Semasa pembentukan tulang, ia perlu mensintesiskan kolagen yang secukupnya untuk membentuk rangka tulang, kemudiannya kalsium, fosforus, mineral lain akan mengumpul dan melekat pada rangka tulang itu. Pengambilan Vitaking dapat membantu gabungan kalsium dan sel tulang, mencegah kehilangan kalsium.
Memperkuatkan Fungsi Kardiovaskular
  • Kolagen adalah komponen penting yang mengekalkan keanjalan dinding saluran darah, memperkuatkan fungsi pemulihan jantung.
Mengurangkan Berat Badan
  • Kolagen dapat membantu perkembangan otot. Ketika membina semula otot tanpa lemak dan tisu berhubung, membaiki tisu akan menggunakan banyak tenaga. Dengan cara ini dapat mengurangkan banyak kalori yang terkumpul di dalam badan yang kemudiannya menjadi lemak, lantas mencapai fungsi menghilangkan berat badan.
Faedah lain
  • Kolagen dapat menggalakkan sambungan sel otot, melindungi dan memperkuatkan fungsi organ dalaman, mencergaskan fungsi sel, meningkatkan fungsi sistem imun badan. Kolagen juga merupakan protein penting dalam rambut, pengisian yang wajar boleh menjadikan rambut lebat berkilat, lebih anjal dan bermaya.

Sumber : Majalah Shuang Hor Edisi Mar-April 2013.
Info Vitaking

Sebarang pertanyaan boleh email di
ohnohafiz@gmail.com

No comments:

Post a Comment