Rakan-rakan

Thursday, September 8, 2011

Kanser

Seorang lelaki, umur dalam 50 an.
Pada asalnya ada ulser dekat mulut dia, tapi dah 2,3 bulan, still tak baik-baik lagi
Suggest dia sapu greenzhi dekat tempat ulser.
Dia try sapu greenzhi kat tempat ulser tu.

Dalam masa yang sama, dia pegi check kat doktor.
Masa tu doktor cakap kemungkinan kanser, sebab dia merokok.
Doktor amik sampel ulser tu.

Awal bulan lepas dapat keputusan.
Dia disahkan ada kanser.
Tapi baru 1st stage.
Doktor suruh operate tempat ulser.
Lepas raya kena wat check up sekali lagi

Makan Yung Kien Lingzhi dengan CEO Cafe.
Dia bukak 20 kapsul lingzhi, bancuh sekali dengan CEO.
Dia buat 2 kali sehari, time sahur dengan time berbuka.
Tiap kali makan lingzhi, dia rasa sakit sangat tempat ulser.
Tapi dah boleh buat keje, sampai tengah hari pun masih cergas
(sebelum ni letih dan selalu mengantuk)
Dan wife dia perasan yang muka dia berseri, tak pucat....tak macam orang sakit.

Seminggu selepas raya buat check up lagi.
Doktor lagi sekali suggest dia operate buang ulser tu, dan dia pun dah setuju nak operate.
Next week dia insyaAllah dia operate.

Sama2 la kita doakan supaya dia sembuh sepenuhnya...
Sama2 la kita doakan supaya dia mendapat yang terbaik dari ALLAH SWT.

No comments:

Post a Comment