Rakan-rakan

Thursday, January 13, 2011

Assalamualaikum....
Morning semua.......

Malam semalam pegi meeting......
Biasa la, kalo dah meeting akan ada 1,2 testimoni....
Semalam yang share testimoni seorang m.cik dalam umur 50 an.....
Dia share testimoni sendiri.
Dia ni seorang yang kuat bekerja,
dan dan boleh dikatakan berjaya dalam kerjaya.....
Tapi dalam keje2 kuat, dia memang ckp keje memang stress gile.....

Sampai la 1 hari dia pengsan kat tempat keje....
Start masa tu macam2 jadi kat dia....
Dia ckp dia jadi pelupa, tak boleh jalan, pegi keje pun husband dia anta, orang kena papah dia..... time rehat, dia asik tido je.....
pastu dia ckp 6bulan terlantar kat hospital....
Check kat hospital masa tu tekanan darah dia naik smpai 200 lebih,
buah pinggang dia pun dh out, tggal 12% je berfungsi and hampir dialisis
Doktor tak dapat detect dia sakit apa....
Dia cakap doktor dah macam jadikan dia cam tikus kajian, bagi dia try satu persatu ubat

Dia makan 20 kapsul yung kien lingzhi ngan 20 pollen sehari......
Masa tu memang dia marah gak sebab kena makan banyak
dah tu mahal lak. Tapi bile dh terangkan kat dia nape kena makan banyak, nak tak nak dia makan gak walaupun tgh marah.....

Sejak dia makan lingzhi banyak perubahan
Dia dah boleh drive sindri pegi keje,
tak jadi dialisis......
Sampai ada sorang india (tak pasti kawan ke jiran) ckp yang m.cik ni macam mati hidup semula.
Sekarang dia dah start share pasal lingzhi ni ngan orang.....
Sebab dia terfikir yang tak lama lagi dia nak pencen....
Selepas pencen, selain duit pencen yang tak seberapa (katanya la),
duit tak masuk.... Atleast bile dia start wat bisnes ni, ada la duit yang masuk.....
Apa yang dia nampak sepanjang dia sakit,
dia macam tak dihargai company walaupun dia seorg pekerja yang hardworking sebelum ni.
Dan yang paling menyedihkan ramai yang cuba nak jatuhkan dia sepanjang dia sakit.....

Ni je yang dia share semalam....
Sori, agak tunggang langgang dia cite....
Harap korang sume paham.....
Aku ada cakap yang dia ni 50 tahun kan???
Serious, aku pun terkejut, sebab tgk muka dia cam baru 40 tahun.....
Mungkin pas makan lingzhi kot, sebab tak tau camne muka dia sebelum ni....

So, share2 la ngan orang.....
Sharing is caring V(^___^)V

1 comment:

  1. Visit and follow your blog...
    http://lintasmedan.co.cc

    ReplyDelete